Групата Рамщайн за Украйна се събира на 20 май

Американският министърът на отбраната Лойд Остин обяви датата за нова среща във формат Рамщайн, предаде украинската агенция УНИАН. 

Контактната група за отбраната на Украйна, ръководена от шефа на Пентагона на САЩ Лойд Остин и началник-щаба на американската армия генерал Чарлз Браун, ще се събере онлайн на 20 май, съобщава „Гласът на Америка“. Представители на близо 50 държави ще вземат участие в срещата на групата, която съюзниците на Украйна учредиха през април 2023 г., се казва в изявление на Пентагона.
 Страните „ще обсъдят руската война в Украйна и ще продължат тясното сътрудничество с международната общност, за да осигурят на украинския народ необходимите средства за защита на своята територия“, отбеляза Пентагона.
Съюзниците от групата Рамщайн обещаха да осигурят 95 милиарда долара помощ на Украйна, каза Остин на последната й среща. За да се ускори оказването на помощ, контактната група създаде 8 коалиции, които организират доставките на определени видове оръжия. По-специално, има коалиции за самолети, дронове, противовъздушна отбрана, артилерия, боеприпаси, танкове, кораби и системи за разминиране. /БГНЕС 

Последвайте ни и в google news бутон