Google ще инвестира 2 млрд. долара в Малайзия

Парите ще подкрепят 26 500 работни места в различни сектори в Малайзия, включително здравеопазване, образование и финанси.

Google ще инвестира 2,0 млрд. долара в Малайзия, за да изгради първия център за данни и "облачен регион" на компанията в страната, съобщи правителството.

"Министерството на инвестициите, търговията и промишлеността е осигурило ангажимент от страна на Google да инвестира 9,4 млрд. рингита за разполагане на първия център за данни на Google и "облачен регион" на Google в Малайзия", се казва в изявление на министерството, предаде АФП.

То заяви, че парите ще подкрепят 26 500 работни места в различни сектори в Малайзия, включително здравеопазване, образование и финанси.

"Първият център за данни на Google и регионът на Google Cloud е най-голямата ни планирана инвестиция досега в Малайзия - място, което Google с гордост нарича свой дом вече 13 години", заяви Рут Порат, президент и главен инвестиционен директор на Google и компанията майка Alphabet.

"Тази инвестиция се основава на партньорството ни с правителството на Малайзия за осъществяване на нейната политика "Облакът на първо място", включително най-добрите в класа си стандарти за киберсигурност."

Инвестицията на Google следва обещанието на американския технологичен гигант Microsoft да инвестира 2,2 млрд. долара в изкуствен интелект и изчисления в облак в Малайзия. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон