Голямото шествие за християнското семейство събра родните политици

Голямото шествие за християнското семейство започна, предаде репортер на БГНЕС.

„От четири години даваме заявка, че след 16 години на централна обществена заявка на манифестация на либералите, е нормално да имат и десните такива”. Това заяви пред БГНЕС организаторът на събитието Кристиян Шкварек.

Той обясни, че те са алтернатива както на лявото и либералното в лицето на София прайд, така и дават заявка за конкретно приемане на демографска стратегия на България до 2050 г.

Икономистът от КНСБ Любослав Костов също е част от събитието заедно със семейството си. „Подкрепяме традиционните християнски ценности, каузата е много навременна и много важна за цялото общество“, смята Любослав Костов. Той припомни проблема с демографската криза. „Поради тази причина нека по-често да се случват такива инициативи, все повече хора да идват и да припомняме, че богатството на една нация се измерва в нейния човешки капитал”, уточни икономистът.

Лидерът на СДС Румен Христов заяви пред БГНЕС, че за тях семейството е клетката на обществото. „Нямаме нищо против различните, но не искаме те да налагат своите виждания“, смята Христов.

Младен Маринов, бивш министър на вътрешните работи и депутат от ГЕРБ, също коментира пред камерата ни, че със семейството продължаваме човешкия род. „Семейството е най-силното нещо“, смята Маринов.

Димитър, който е от Варна, заяви, че тази инициатива подпомага на хората да създават семейства.

Костадин Костадинов, лидерът на “Възраждане” заяви, че трябва да възстановим нормалността в нашето общество. “Аз приветствам ролята, която църквата има”, сподели Костадинов.

Инициативата е подкрепена и от големия боксьор Кубрат Пулев.

Шествието започва от площада пред катедралния храм „Свети Александър Невски“ и продължава през Народно Събрание, Софийски Университет, бул. „Васил Левски“, бул. „Патриарх Евтимий“ до НДК. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон