Главчев: Отпускаме пари за хотелите, които приемат украински бежанци

"Отпускаме 10 млн. за справяне с щетите от наводненията в Карловско отпреди две години".

Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното заседание на МС, предаде репортер на БГНЕС.

Постановление ще бъде прието и за отпускане на средства за хотелите, приели украински бежанци след войната в Украйна.

Главчев припомни, че сроковете по изграждането на Националната детска болница ще бъдат съкратени. "На 1 юни стартирахме разчистването на терена за строежа на Националната детска болница. Оттогава до днес предприехме доста действия в посока на съкращаване на всички срокове. Разчистването на терена от 7 месеца се намали на 5 месеца. Преди края на годината ще имаме значителен напредък", обясни Главчев.

Той обаче коментира, че изпълнителят на проекта не е извършвал дейности два дни поред. "Направихме проверка, от днес вече са предприети действия след като казахме на здравния министър д-р Галя Кондева. Ще следим изкъсо какво се случва по проекта", увери Главчев.

Той заяви, че ще посети границата с Турция . "Ние предприехме подход с Турция трасетата да са симетрични и да може да се извършва проверка и от двете страни. Такива срещи ще проведем и с други държави, които искат. Предвижда се ГКПП Капитан Андреево да стане най-големият сухоземен пункт, затова трябва да се регулира трафикът там", подчерта премиерът.

Главчев уточни, че приемат постановление за отпускане на 10 млн. за наводненията от преди две години в Карловско.

МС ще отпусне и средства за хотелите, приели украински бежанци. "Днес приемаме и постановление за украинските бежанци, тоест ще отпуснем пари за хотелите, които приемат украински бежанци", подчерта Главчев.

Относно провеждането на изборите 2 в 1 на 9 юни Димитър Главчев увери, че всичко е наред. "В петък ще бъде направено последното събиране, на което ще бъдат поканени и ЦИК", добави Главчев. | БГНЕС

 

Последвайте ни и в google news бутон