Главчев: Няма да участвам в предизборни спектакли, скандал със Сребреница няма

Димитър Главчев

“Скандал със Сребреница няма. Някой се опитва да направи такъв”.

Така служебният министър-председател Димитър Главчев отвърна на критиките, че е оказвал натиск върху постоянния ни представител в ООН страната ни да гласува “въздържал се” относно резолюцията за Сребреница, предаде репортер на БГНЕС.

Главчев подчерта, че официална позиция на постоянния ни представител в ООН вече има. “Не знам защо се преминава към работни документи, които са били в процеса на взимане на решения. Всеки, който елементарно е запознат как се взимат решения, знае, че това е процес, а не еднократен акт и той завършва след като има изразена позиция”, обясни Главчев.

Премиерът припомни, че България е “за” резолюцията на ООН за Сребреница. “Няма да коментирам криминалното изтичане на документи в незавършена фаза по процеса на взимане на решение”, заяви премиерът.

Димитър Главчев подчерта, че такива скандали нанасят големи международни щети и е недопустимо да се използва това нещо в предизборна кампания. “От първия ден съм казал-служебното правителство ще подготви честни и прозрачни избори и че няма да бъде променен външнополитическия курс на България. Абсолютно потвърждавам това нещо”, уточни министър-председателят и добави, че няма да взима участие в “предизборни спектакли”, които ще се организират в последната седмица преди изборите, с което отхвърли възможността да бъде изслушан в Народното събрание, за което призова ПП-ДБ и вицепрезидентът Илияна Йотова. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон