Германия конфискува рекордните 35 тона кокаин

7 заподозрени са арестувани по време на полицейски обиски, a според властите уличната стойност на иззетия кокаин е няколко милиарда евро.

Германските власти са конфискували близо 35 тона кокаин, което се смята за най-големия по рода си обиск в историята, предаде Анадолската агенция.

Наркотиците са открити за първи път в пристанището на Хамбург миналата година, но в продължение на месеци властите не разкриваха никаква информация поради продължаващото разследване, съобщават германските медии.

Министерството на правосъдието на провинция Северен Рейн-Вестфалия оцени уличната стойност на 35-те тона кокаин на няколко милиарда евро.

По време на последвалите полицейски обиски са арестувани най-малко 7 заподозрени в няколко федерални провинции, включително Хамбург, Берлин, Бавария и Долна Саксония.

Трите най-големи пристанища в Европа - Ротердам, Антверпен и Хамбург - често се използват от картелите за контрабанда на наркотици от Южна Америка. През 2021 г. митническите служители в Хамбург са конфискували 16 тона кокаин, чиято улична стойност е близо 3,5 млрд. евро. Това е най-голямата единична конфискация на кокаин досега в Германия. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон