ГЕРБ-СДС: Само правителство на споделената отговорност, другият вариант са нови избори

ГЕРБ-СДС даде ясна заявка чрез декларация от най-високата парламентарна трибуна, че или ще има кабинет на споделената отговорност, или нови избори.

Готови сме да участваме единствено в правителство на споделената отговорност. Вторият вариант са нови предсрочни парламентарни избори. Готови сме да поемем всички рискове.

Това заяви Тома Биков от ГЕРБ-СДС в декларация от името на парламентарната група, веднага след като народните представители от 50-ото Народно събрание положиха клетва, предаде репортер на БГНЕС.

“За нас има два възможни варианта - максимално широка политическа коалиция, кабинет на споделената политическа отговорност с четири годишен план, който да има одобрението на политическите партии в 50-то НС. Вторият вариант са предсрочни парламентарни избори, заяви Биков и подчерта, че ГЕРБ-СДС са готови да загърбят тясно партийния си интерес, но само ако видят, че имат истински партньори за това решение. "Призовавам всички партии в Народното събрание да поемат отговорност”, заяви депутатът.

В началото на декларацията си той припомни резултатите от изборите. “Изборите определиха ГЕРБ-СДС за първа политическа сила. Резултатът ни носи огромна отговорност пред всички граждани. Това е сложна задача пред всички ни. Резултатите показват ясно, че четири години на политическа конфронтация голяма част от гражданите не гласуваха, а други показаха, че настоящата форма на управление не ги удовлетворява. Ние заявяваме отговорността си и предлагаме диалог с всички партии”, категоричен е Тома Биков и призова: "От нас се изисква смирение, възможност за изграждане на конструкции и поемането на отговорност пред страната". | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон