Георги Иванов: И аз искам 100 млн. от тв права, но няма кой да ги даде

"Обсъждали сме телевизионните права и създадохме работна група. Да, и аз искам да има повече пари, но нямаме друга оферта, която да предложим на клубовете. И аз искам 100 милиона от ТВ права, които клубовете да си разпределят, но трябва да намерим някой, който да дава тези пари. Коментирали сме го, но за момента няма никакво решение. Имаме четирима юристи. Те ще прегледат договорите, за да видят възможностите за подобряване на телевизионните права", обяви президентът на БФС Георги Иванов след днешното заседание на Изпълкома. Гонзо допълни, че договорът за ТВ права е до 2029 година, който е бил подписан от предишното ръководство.

"Не мога да кажа кое е най-важно, защото за мен всички точки са важни. Първа лига остава с 16 отбора, който ще бъде разделен на две четворки и една осмица. Давид Борбалан ще продължи да бъде председател на съдийската комисия. За нас е важно реферите да показват безпристрастност и да дават равноправност на всички отбори. Това, към което БФС ще се стреми, е наказанията да са на база на нормативните документи", каза още той.

"БФС плаща около 1 млн. на сезон за системата ВАР. С новото подобрение от допълнителни две камери ще ни излезе още 200 000 лева на сезон. За 2023 г. футболният съюз е на загуба. За нас е много важно съдийството да даде равнопоставеност на всички клубове. Този допълнителен разход излиза изцяло от бюджета на футболния съюз. Облекчаваме клубовете като не изискваме за това такси от тях", продължи Гонзо.

"За нас е много важен законът за футболното хулиганство, за да спрем тези неща, които се случват. Вчера ДК наложи тежки наказания на ЦСКА, но те са на базата на правилниците. Такива неща са неприятни, защото носят и финансови санкции на клуба. Трябва да се обединим. Зрителите да отиват на празник, а не да се чудят дали някой няма да го удари с тръба в главата", смята шефът на БФС.

"За никой не е добре, че няма правителство. Така и футболният съюз търпи щети", каза Иванов.

"Клубовете не желаят да има ограничаващо правило за един, двама или трима играчи до 21 години. Трябва да продължим да работим изключително много в школите, за да създаваме качествени играчи. Имаше правило за играч до 21 години и самите отбори се мъчеха по всякакъв начин да го заобикалят. Сега понякога се получава и във Втора лига", допълни президентът на БФС относно това дали е възможно да се наложи насила на клубовете да пускат млади състезатели", добави той.

"Старши треньорът и екипът му работят добре. Това го показват и самите резултати. Надявам се, че всички играчи ще са здрави за месец септември. Ще направим всичко възможно да сме първи, но не мога да ви го гарантирам. Вървим в правилна посока, това мога да ви кажа", похвали Гонзо работата на Илиан Илиев в националния отбор. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон