Генчев: Мечтата ми е да стана шампион с Левски

Билал Бари и Андриан Краев няма да бъдат част от отбора.

"Мечтата ми е да стана шампион с Левски. Едната вече се сбъдна да бъда треньор на Левски. Сигурен съм, че имаме сили да я постигнем". Това обяви новият треньор на Левски Станислав Генчев при своето официално представяне, предаде репортер на БГНЕС.

"Има футболисти, които може да бъдат освободени, но всичко зависи от селекцията, която ще направим. Всички знаем, че селекцията е изключително важна и основополагаща за това дали ще е успешен един отбор. Ще вземем минимум пет нови футболисти. Имаме договорка с ръководството, че аз ще отговарям за селекцията, които футболисти аз поискам, те ще бъдат привлечени, което е изключително важно за мен и моя екип. Срещам пълна подкрепа в лицето на ръководството и се с взаимни усилия по най-бързия начин да осигурим новите футболисти. В момента разполагаме с малко футболисти. Билал Бари няма да бъде част от отбора. Андриан Краев също няма да бъде част от Левски", каза Генчев относно селекцията на "сините".

"Три пъти бяхме близко до моето завръщане тук. Отговорността е изключително голяма, работата, която ни предстои, е изключително сериозна и с моя екип сме готови да поемем отговорността. Нашата част е да направим такъв отбор, че хората да се чувстват щастливи на стадиона, да се радват на играта, тогава няма да има никакви проблеми и съм сигурен, че тези неща ще бъдат изчистени", коментира новият треньор относно протестите на феновете.

"Пет позиции, на които търсим, реално с нито един не сме се договорили, не е толкова лесно да се направи един трансфер, но хубавото е, че вече имаме набелязани футболисти, с които се водят преговори. Разговаряме с вратар чужденец. Имаме интерес към Алекс Колев, който е голмайстор на първенството и национален състезател, в момента се водят разговори. Ако се разделим с Кордоба, със сигурност ще ни трябва централен защитник за лявата страна", допълни той.

"Пламен Андреев и Иван Андонов остават на "Герена", но те имат нужда от по-опитен вратар до тях, от когото да се учат", отговори Генчев на въпрос на БГНЕС.

"Николай Костов работи тук една година, вече казах, че доста неща ми харесаха и отборът се подобри в тази година, но всеки треньор има своите виждания. Има неща, които ние ще искаме да внедрим в отбора, за да може отборът да бъде по-агресивен, особено когато държи топката, по най-бързи начин да завършва атаките и да играе резултатен футбол. Футболистите на Левски така са селектирани, че да отговарят на всички изисквания за модерен футбол и смятам, че имаме отличната възможност да направим много добър отбор, включително физически. Петима играчи от втория отбор ще започнат подготовка с нас, от тях зависи дали ще успеят да се преборят с отбора", заяви Генчев. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон