Фестивалното лято започва със страхотна селекция музика и арт среда на Sofia Live Festival

Седмица остава до старта на тридневния музикален и арт фестивал Sofia Live Festival, който ще събере градската култура в Борисовата градина.  

На 21-ви юни на главната сцена в Арена София (Колодрума) публиката ще чуе Heptagram, DUB FX и Selah Sue, а Marten Roberto ще се грижи за доброто настроение и хубава музика на малката сцена.

На 22-ри юни, нидерландската култова изпълнителка KOVACS пристига, за да се качи за първи път на българска сцена, след изпълненията на родните Woomb и Bulgarian Cartrader.

Легендите Atmosphere и DJ Shadow ще закрият третия фестивален ден, 23-ти юни, с взривяващи изпълнения. Преди тях на сцената ще са Жлъч/Григовор/Гена, а плочите на малката сцена ще въртят Rawland и Phat Phillie.

Освен музикални емоции на територията на фестивала ще има още много други, силни преживявания и забавления. Тази година посетителите ще имат удоволствието да усетят неповторимата атмосфера на Mish Mash Fest и тяхната специална селекция от талантливи автори на приложните изкуства и дизайн.

Страхотна графити работилница са подготвили от 0511.bg, които ще обучават малки и големи да боравят със спрея и да стимулират своето въображение, като рисуват на голям формат. Всеки може да заповяда през трите дни на фестивала и да се потопи в рисуването на графити, да почерпи вдъхновение и да усети тръпката на това да е истински графити артист.

Детският кът ще предложи на малчуганите интересни работилници с професионални аниматори, които ще ги забавляват през целия ден. За да страхотно детското музикално преживяване на фестивала, ще има на разположение безплатни шумоизолиращи слушалки за предпазване на слуха им.

В рамките на четвъртото издание на Sofia Live Festival участие ще вземат и Фондация Файн Граф Арт. На техния щанд ще могат да се закупят принтове на картини с подпис и печат от художниците, а приходите от продажбите ще отидат за финансиране на последния проект на фондацията „Великата стена на България” - изработката на стенописи по училищата.

На софийска територия пристигат и чудовищата от WAM и супер брадите на Weird Beeard_Bulgaria (rock) - два много специални пловдивски бранда. WHAT A MONSTAR или накратко WAM е българска марка за креативна градска мода с над 10-годишна история и феноменален архив от стотици модели необикновени тениски и облекла. Подбрани материали, нестандартни съчетания, изненадващи изпълнения – всяко едно от изделията на WAM носи почерк на доза лудост, разпознаваема и търсена от все повече последователи в България и чужбина. Weird Beard е марка за мъжка козметика, посветена изцяло на мисията за постигане и поддръжка на най-мъжкото мъжко - здрава, силна и стилна брада. Балсам, олио и шампоан Weird Beard са композирани изцяло от натурални масла и съставки за цялостната поддръжка на естествена и мека мъжка брада.

В обособената зона за хранене и релакс на територията на фестивала, и на баровете, разплащането ще бъде само безкешово. Плащания в брой на тези пунктове няма да се приемат. Посетителите, които не разполагат с банкова карта, ще могат на място да се сдобият с фестивална карта и да я заредят с желаната от тях сума.

Един от приоритетите на Sofia Live Festival е устойчивостта и намаляването на отпадъците, казват организаторите. Като част от техния екологосъобразен подход е да насърчават посетителите да носят собствени чаши за многократна употреба. Учтиво молят чашите да са метални или пластмасови, тъй като стъклените чаши не са разрешени на територията на фестивала. 

Добрата новина за всички меломани, колоездачи и градски приключенци е, че за поредна година ще могат да стигнат до Арена София (Колодрума) бързо, лесно и екологично с Cyrcl.

Билети могат да бъдат намерени онлайн и мрежата на Eventim. Деца до 10 години могат да присъстват безплатно, но придружени от възрастен със закупен билет и попълнена декларация.

Вратите на фестивала отварят в 17:30 часа, а програмата започва в 18.30 часа. Фестивалът е част от "Календар на културните събития на Столична община" 2024 г. и се провежда с подкрепата на Министерство на културата и Министерство на туризма. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон