Епитропов: Надявам се това да е само началото за българското плуване

Той стана европейски шампион на 200 м бруст в Белград, Сърбия.

Надявам се това да е само началото за българското плуване. Това заяви шампионът ни на 200 м бруст Любомир Епитропов след прибирането на националния отбор по плуване от Европейското първенство в Белград, Сърбия, предаде репортер на БГНЕС.

Епитропов подели първото място с Ерик Персон от Швеция. Той финишира във финала с време 2:09.45 минути, с което подобри собствения си национален рекорд. Българинът остана осми във финала на 100 м бруст.

„Определено беше дълго състезание. Класирах се за два финала. На 200 м взех златен медал. Доста радостен съм, че донесох този медал. Всеки от нас го заслужава заради труда, който полага. Надявам се това да е само началото. Мисля, че дали е знак, ще покаже само бъдещето. Вярвам, че може да е. Аз на финала знаех, че имам някакви шансове да съм в топ 3. Скочих с нагласата да стана първи, но не знаех до каква степен това може да е реалност“, започна той.

На въпрос на БГНЕС какво е било усещането да подели върха още един плувец и какво си е казал с Персон, българинът отвърна: „Това е индивидуална титла, златен медал – той е многократен медалист. За мен да споделя титлата с него е просто голяма гордост“, каза Епитропов и продължи:

„Не, това не е първият път двама или повече състезатели да завършат с равно време, щях да съм доволен и на сребърен медал. На полуфинала се опитах, но плуването сутринта ми беше повлияло малко. Целта е преизпълнена с този медал. За Олимпиадата искам да отида без очаквания, надявам се да подобря времето си. Ще дам всичко от себе си, а това какъв ще е резултатът не зависи изцяло от мен“, добави родният плувец по отношение на Игрите в Париж, които ще бъдат втори за него след тези в Токио преди три години.

На въпрос на БГНЕС какво му предстои оттук-нататък, Епитропов разкри: „Сега ми предстои Държавно от четвъртък до неделя. От 1-и до 14-и юли съм на лагер, а след това на 18-и или 19-и заминаваме за Париж“.

„Определено действа позитивно, не знам дали ще ми повлияе на самочувствието, трябва непрекъснато да вярваш в себе си, без значение къде си се класирал преди. Уверен съм в себе си, а резултатите както станат. Да, вярвал съм, защото няма смисъл ако не вярваш, че имаш сили, да продължаваш да го правиш толкова време“, завърши златният ни медалист на 200 м бруст. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон