Дожа Кет и Пост Малоун ще оглавят фестивала за помощ в Ню Йорк

Red Hot Chili Peppers, заедно с рапърката Лорин Хил, бяха хедлайнери на фестивала през 2023 г.

Дожа Кет и Пост Малоун ще бъдат хедлайнери на тазгодишния фестивал Global Citizen - маратонски концерт в нюйоркския Сентрал парк, който призовава за помощ за световното развитие.

Кънтри звездата Джели Рол и пуерториканският изпълнител Раув Алехандро също ще бъдат сред основните участници в безплатния концерт на 28 септември в Манхатън, който по традиция съвпада с Общото събрание на ООН.

Голямата поляна в Сентръл Парк отново ще бъде домакин, след като беше затворена за публика в продължение на месеци след щетите, нанесени по време на изданието през 2023 г., което продължи въпреки силния дъжд.

Red Hot Chili Peppers, заедно с рапърката Лорин Хил, бяха хедлайнери на фестивала през 2023 г.

От 2012 г. насам, когато световните лидери се събират в Ню Йорк за Общото събрание на ООН, Global Citizen раздава безплатни билети на поддръжници, които обещават да предприемат действия, като например да изпратят писма до своите правителства в подкрепа на помощта за развитие.

Денят съчетава музикални изпълнения с призиви за увеличаване на средствата за борба с глобалните проблеми, включително бедността и изменението на климата.

Актьорът Хю Джакман ще бъде водещ. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон