Додик: Ще размажа американския посланик като дрънкулка

Твърденията и обяснението за новите американски санкции са пълна лъжа. Ще набия американския посланик в Сараево Майкъл Мърфи.

Това каза президентът на Република Сръбска Милорад Додик през босненското издание "Дневни абаз", предаде БГНЕС.

Преди два дни американското посолство в Сараево обяви новите санкции, наложени на компании и лица, свързани със семейството на Милорад Додик. Службата за контрол на чуждестранните активи към Министерството на финансите (СКЧА) посочи 7 юридически лица (Infinity International Group, Prointer, Kaldera, Infinity Media, K-2 Audio Services, Una World Network и Sirius 2010) и две физически лица (Джордже Джурич и Миленко Чичич ), които осигуряват основните източници на доходи за корупционната мрежа за покровителство на Милорад Додик. Според информацията Додик е злоупотребил със служебното си положение, за да придобие лично богатство чрез фирми, свързани с него и сина му Игор Додик.

"Много лъжи, много предположения. Лъжата не може да бъде политика", каза Додик и посочи като най-отговорен за преследването му сегашния американски посланик в БиХ, когото нарече с различни обидни имена. Додик дори се закани да се справи и физически с него, като посочи как е тренирал бокс.

"Мога да го счупя като дрънкалка. За две минути", каза лидерът на РС. На забележката на журналиста, че Мърфи не е в същата боксова категория, Додик отговори, че той е "достатъчно голям глупак".

Относно резолюцията на ООН за геноцида в Сребреница, Додик каза, че тя е политизирана. Според него "там е извършено престъпление". Той изрази своето „съжаление и съболезнования към семействата на жертвите“.

През май Общото събрание на ООН прие резолюция, припомняща геноцида срещу бошняците от Сребреница през 1995 г., призовавайки за уважение към жертвите и фактите, установени със съдебни решения, и за установяване на международен ден за възпоменание на това престъпление. България бе сред инициаторите на резолюцията. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон