Цирков спектакъл в пясък: Фестивалът в Бургас представя уникални скулптури

За извайването на 14 фигури е използван над 5 000 тона пясък. Присъства и велкият Астор с корония си номер, при който си маха главата.

Започва Фестивалът на пясъчните фигури в Бургас. Той се провежда за 17-ти път, а тази година склупторите са 12, които са изваели 14 фигури от пясък. За извайването на фигурите е използван над 5 000 тона пясък, предава кореспондентът на БГНЕС от морския град.

Темата тази година е „В света на цирка”.

В пясъчния град има скулптури на акробати, клоуни, фокусници, въжеиграчи, жонгльори и животни от цирка. Има и огненохръвкачи и фокусници. Тук присъства и велкият Астор с корония си номер, при който си маха главата.

Тази година изкуството от пясък събира опит и младост. Наред с утвърдени имена, участват и 10 млади автори - студенти от НХА, които току що са се дипломирали.

Младите и талантливи автори Антонио Стефанов, Филип Филипов, Ралица Стефанова, Евтим Войнов, Ханко Седефчев, Костадин Радичев, Калина Стойкова и Сантяго Еспинейра получиха подкрепа от утвърдените имена Калин Диловски, Огнян Петков, Владимир Веселинов и Радко Вълчев в трескавото изготвяне на скулптурите.

Откриването е от 18:00 часа тази вечер, а за доброто настроение ще се погрижат музикантите от Духовия оркестър на Бургас и децата от балетната школа на Марина Змеева.

Пясъчното градче ще продължи да радва жителите и гостите на Бургас до края на месец септември, а мястото е добре познато – парк „Езеро“, до конната база. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон