Червеният кръст: 22 души са убити при обстрел близо до наш офис в Газа

"Този тежък инцидент в областта на сигурността е един от няколкото през последните дни", допълни той.

Международният комитет на Червения кръст съобщи, че офисът му в Газа е бил "повреден" при обстрел, при който са загинали най-малко 22 души, приютили се в района на сградата.

МКЧК не съобщава кой е изстрелял "тежкокалибрените снаряди", но в изявление на платформата X казва, че те са "повредили структурата на офиса на МКЧК", който е заобиколен от стотици разселени лица, живеещи в палатки.

В съобщението се казва, че след обстрела 22 тела и 45 ранени са били откарани в близката полева болница на Червения кръст и че има "съобщения за допълнителни жертви".

"Тежкокалибрени снаряди паднаха на метри от офиса и жилищата на Международния комитет на Червения кръст", се казва в изявлението.

"Стрелбата в такава опасна близост до хуманитарни структури, чието местоположение е известно на страните в конфликта и които са ясно обозначени с емблемата на Червения кръст, излага на риск живота на цивилните граждани и служителите на Червения кръст", заяви органът.

"Този тежък инцидент в областта на сигурността е един от няколкото през последните дни", допълни той.

"Преди това заблудени куршуми са достигали до структури на МКЧК. Осъждаме тези инциденти, които излагат на риск живота на хуманитарни работници и цивилни граждани". | БГНЕС

 

Последвайте ни и в google news бутон