Бойко Борисов: Колкото по-зле са другите партии, толкова по-добре за ГЕРБ

Разколът в ДПС лидерът на ГЕРБ сравни с финала Испания-Англия на футболното първенство.

Трусовете във втората са както в третата, четвъртата и петата партия. Навсякъде има трусове. Винаги сте чували от мен, че аз в чужди партии не се бъркам и не давам и в ГЕРБ да ми се бъркат”.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, предаде репортер на БГНЕС.

“А що се касае до ДПС - ние още преди 3 месеца заявихме, че коалиция с ДПС само ГЕРБ няма да прави. Тогава чувахме какви ли не глупости от анализатори какво мисля аз. Преговорите доказаха по безспорен начин, че нито поискахме подкрепа, нито дадохме подкрепа на ДПС”, припомни лидерът на ГЕРБ и продължи: В сглобка бях с Лена, Киро, Асен и Денков и кабинетът се казваше Габриел-Денков. ДПС не участваха в тази сглобка, нито имаха министри, нито участваха в преговорите.

Впоследствие, когато Христо Иванов реши, че трябва на всяка цена да променим Конституцията, това става със 160 гласа, на масата се появи ДПС”, подчерта Борисов.

Той коментира, че в ГЕРБ са имали много мюсюлмани. „Това сега е една прекрасна възможност да бъдем мястото, където те могат да бъдат реализирани – в ГЕРБ”, заяви Бойко Борисов.

На въпроса кой ще победи в ДПС лидерът отговори шеговито: Малко ми е като финала Испания-Англия. Кой ще победи там в случая изобщо не ни касае. Виждам, че се открива много голяма възможност, защото по смесените региони битката се водеше само между ГЕРБ и ДПС.

Това, че в тази партия видно има проблем, обвиненията, които си прехвърлят един на друг, дава възможност на нашите структури да се развият по-добре, коментира Борисов.

Колкото по-зле са другите партии, толкова по-добре за нас, добави лидерът на ГЕРБ и уточни: Ние гледаме ГЕРБ. 

Отдавна сме го казали ясно: Без ДПС. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон