Борисов: Смяната на директора на "Пирогов" е брутален акт

Христо Иванов извършва огромна дейност, когато говори за Конституцията. Подкрепям го на 100%.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред БТВ.

Всички търпим несгодите, които тази сглобка ни причинява. Но искам да кажа и че преди няколко дни в НС лидерът на ДБ Христо Иванов, Асен Василев и аз излязохме публично и казахме, че няма да се правят назначения, които няма да бъдат съгласувани между нас тримата. Става въпрос за всякакви назначения, защото - дали е ДАНС или Пирогов, са изключително важни, и възбуждат общественото мнение. Тогава тримата се разбрахме върхукакво да се фокусираме - Шенген, Еврозоната, отбраната, и др. Излязохме публично, оповестихме го.

Ние не сме съгласни с подобен подход и подобна смяна на директора на Пирогов, без да имам никакви отношения със сегашния директор на Пирогов, който дори насилствено премахна проф. Балтов, уточни Борисов.

Смяната на директора на Пирогов е брутален акт към докторите и към всички останали. И питам, защо, след като има министър на здравеопазването от ПП-ДБ, министри от ПП-ДБ, шеф на Касата от ПП-ДБ, - какъв интерес имат да сменят директора на Пирогов, попита Борисов.

Христо Иванов пък коментира, че към момента очевидно механизмът за съгласуване на назначенията в "не-коалицията" не работи. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон