Борис Бонев към Бойко Борисов: Не си го помисляй!

Според Борис Бонев ГЕРБ не може да преживее загубата на район „Илинден“ и искат да отстранят Бранчевски.

Има нагъл опит да бъде подменен вотът на гражданите в столичния район "Илинден". Общинската избирателна комисия демонстрира използването на политически бухалки.

Това каза общинският съветник от "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Спаси София" Борис Бонев на брифинг в общината, предаде репортер на БГНЕС.

Бонев припомни, че изборите за кмет на район "Илинден" са спечелени от д-р Емил Бранчевски. Това е било изненада за предишните управляващи в Столична община, каза той, визирайки ГЕРБ.

От победата му досега дейността на д-р Бранчевски като кмет на "Илинден" беше саботирана и бяха организирани протести и кампания в различни сайтове, допълни Бонев и съобщи, че „кулминация на саморазправата“ е фалшиво учредяване на фирма на името на Бранчевски във Великобритания.

Така той беше вкаран в нарушение на Закона за местното самоуправление, тъй като кметове не могат да бъдат управители и собственици на фирми, заяви Бонев.

Това е грозна политическа атака. Смятам, че Общинската избирателна комисия се използва за демонстрация на политически бухалки, заяви още Бонев.

За нас няма абсолютно никакви съмнения кой е поръчител на този план. Няма абсолютно никакви съмнения, че партия ГЕРБ не може да преживее загубата на район „Илинден“ и са готови да предприемат подобен тип грозни действия, за да дискредитират законно избран кмет на район, заяви Бонев.

Общинският съветник от ПП-ДБ-СС отправи предупреждение към ГЕРБ с думите: „Искам изрично да предупредя ГЕРБ да не си помислят, за да не се окаже, че 98 им кмета, избрани на последните местни избори, са с регистрирани фирми във Великобритания и рязко изпадат в несъвместимост“.

Да не се окаже, че кметове-звездни на ГЕРБ – като този на Бургас, на Стара Загора, изведнъж са в несъвместимост и съответните Общински избирателни комисии действат по същия тертип като с д-р Бранчевски, предупреди Бонев и каза:

"И моят призив към г-н Бойко Борисов е много ясен: Не си го помисляй! Не давайте воля на примитивните ви инстинкти, а се борете с демократичните методи, за да печелите избори", призова Борис Бонев. | БГНЕС

 

Последвайте ни и в google news бутон