Бербатов: Виждам, че не се правят крачки за намаляване броя на чужденците в първенството

Виждам, че не се правят крачки за намаляване броя на чужденците в първенството. Това заяви бившият национал Димитър Бербатов, който днес откри в ПГЕЕ „Константин Фотинов“ в Бургас фотоизложбата „По моя начин“, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона. Снимките са запечатали паметни моменти от неговия житейски път и богатата му кариера на професионален футболист.

В двора на училището Бербатов беше посрещнат от шпалир от гвардейци. Веднага след откриването на изложбата той даде старт на приятелски футболен мач между две училища. Събитието се осъществява по идея на Асоциация „Докосни дъгата“ в лицето на д-р Денислава Ангелова и Димитър Бербатов. След откриването експозицията ще остане като постоянна фотоизложба в ПГЕЕ „Константин Фотинов“.

„Целта всъщност е, колкото и нескромно да звучи, да се опитам аз чрез примера, който съм си построил с професионалната кариера, да се опитам да покажа на подрастващите, че има как. Ако наистина вярваш и се трудиш, разбира се имаш талант за това, което правиш, да постигнеш своя определен връх, какъвто и е да е той, и впоследствие да предадеш нататък. Така че аз се опитвам да правя това в момента, да водя с пример“, започна бившият кандидат за президент на Българския футболен съюз, който говори и за случващото се в родния футбол след Конгреса на 15 март.

„За момента не. Но ако има нещо, което искам да кажа, ще го кажа. Виждам, че не се правят крачки за намаляване броя на чужденците в първенството и в нашия футбол, което в същото време ще доведе и ще продължи да довежда до това, че нашите родни футболисти няма да получават нужната подкрепа. Но се надявам това да се промени“.

„Аз можех да бъда полезен като ръководител на футбола. В момента няма какво да говорим, аз съм се борил за моите идеи, тъй като виждам, че някои от тях не се осъществяват, няма за какво да се говори“, добави той и отрече да има нещо вярно в информациите, че може да оглави ръководен пост в ЦСКА след смяната на собствеността в клуба. „Това са спекулации, които аз разбрах, докато бях в чужбина, но няма нищо вярно“.

Относно целите на фондацията си, Бербатов сподели: „Целта на моята фондация и на тези неща, които правя извън вече футболните ми задължения, пак да повторя – да водя с пример, от опит говоря. Продължавам все още да се уча още покрай децата и младежите, затова ми е толкова интересно да бъда покрай тях, защото е лесно да пораснеш, да си голям, но повечето хора забравяме да държим детското в себе си, така че се държа и млад покрай децата“.

Той бе запитан и за очакванията си за предстоящото Европейско първенство в Германия между 14 юни и 14 юли. „Имам очаквания да гледам добър футбол, да гледам футбол, който аз съм играл. Разбира се, това невинаги се случва, защото футболът на моменти е скучен, тактически, не искаш да загубиш, става по-скучно за зрителя, тъй като резултатът е важен. Но се надявам да има изненади, да има отбори, които са непоставени, да изненадат фаворитите и да се опитат да направят нещо голямо“, завърши Бербатов. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон