Алкарас: Семейството ми е причината да съм тук днес

21-годишният испанец грабна трета титла от Шлема след триумф на Ролан Гарос.

Семейството ми е причината да съм тук днес. Това заяви Карлос Алкарас, след като стана шампион на Ролан Гарос за първи път в кариерата си. 21-годишният испанец повали Александър Зверев в пет сета за 4 часа и 20 минути, като завоюва трети трофей от Шлема на трети различен турнир след Ю Ес Оупън (2022) и Уимбълдън (2023).

„Искам да поздравя преди всичко Саша. Направи страхотно начало на сезона, продължаваш да играеш страхотен тенис. Това говори за работата ти. Знам, че ти мина през много трудности, контузии, точно тук, но намери сили да се завърнеш още по-добър. Достигането до финала беше огромно доказателство за твоите качества. Надявам се, че ще имаш възможност да спечелиш тази титла един ден. Отново, поздравления“, започна Алкарас с комплименти към своя противник на финала в Париж.

„Към моя екип – невероятна работа. Не се чувствах добре в Мадрид, трябваше да откажем турнира. Имахме доста разочарования през този сезон, не знаехме какво да очакваме в Париж. Невероятно щастлив съм, че имам такива хора до себе си. Всеки един от моя екип дава цялото си сърце. Казвам често думата „екип“, но всъщност ние сме едно семейство“, продължи испанецът и се обърна към своето семейство, като на трибуните бяха майка му, баща му и брат му.

„Искам да поговоря малко и за моето семейство – радвам се, че са тук. Моята майка, баща ми, брат ми. Беше много важно да сте близо до мен, да усещам Вашата подкрепа. Не само тук на корта, но и в живота, Вие сте причината да съм тук. Още от малък знам какво сте направили за мен. Благодаря Ви за всичко и за саможертвата, която направихте“.

„За организаторите – всеки един от тях е с важна роля, като започнем с Амели. Знаем колко трудно е всичко да бъде подредено по правилния начин, така че благодаря за всичко, което правите. Публиката също беше много важна част от турнира. Тя прави мачовете незабравими и ти дава вдъхновението да се раздаваш до край. Надявам се да се видим скоро“, завърши Алкарас, намеквайки за предстоящата Олимпиада във френската столица, която стартира на 26 юли. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон