Актьорът Доналд Съдърланд почина на 88-годишна възраст

Актьорът от „Игрите на глада“ Доналд Съдърланд почина на 88 години.

"С натежало сърце ви съобщавам, че баща ми, Доналд Съдърланд, почина", написа актьорът Кийфър Съдърланд в X.
Доналд Съдърланд имаше отличителен поглед - и пронизващи очи - които придаваха дълбочина и загадъчност на огромния набор от роли, които той изигра в продължение на половин век на големия екран.
Играеше както елегантни главни герои, така и антигерои и злодеи, като наскоро се прочу сред новото поколение фенове като злия президент Сноу във франчайза "Игрите на глада".
"Аз лично смятам, че той е един от най-важните актьори в историята на киното. Никога не се е плашил от роля - добра, лоша или грозна. Той обичаше това, което правеше, и правеше това, което обичаше, а човек никога не може да иска повече от това. Добре изживян живот", допълни Кийфър Съдърланд.
Доналд става известен във филма на Робърт Олдрич "Мръсната дузина", където 12 затворници са натоварени със задачата да изпълнят нещо, което изглежда като самоубийствена мисия в окупирана Франция.
В главните роли, заедно с такива знаменитости като Чарлс Бронсън, Лий Марвин и Тели Савалас, безпардонният чар на Съдърланд привлича вниманието на продуцентите на "MASH".
Изисканата сатира за войната във Виетнам, в която той играе с Елиът Гулд, превръща Съдърланд в нарицателно име в Америка през 70-те години на миналия век и му отваря вратата към трайна кариера, в която той работи с някои от най-големите имена в шоубизнеса. | БГНЕС 

Последвайте ни и в google news бутон