435 са мигрантите, настанени в центъра в "Овча купел", охраната е от 7 души

435 чужденци са настанени към днешна дата в Центъра за мигранти в столичния квартал "Овча купел" на бул. "Монтевидео" 21А. Общо 7 души охрана се грижат за контролно-пропускателния режим на центъра.

Настанените в „Овча купел“ лица са главно от Сирия, от Иран, Мароко, Египет, Судан, Венецуела и др.

Виктор Иванов, началник отдел за производство на международна закрила в сбиване в центъра обясни пред бТВ, че не се получава информация за евентуално криминално минало на постъпващите в центъра.

Тази информация се дава от ДАНС при поискване, каза той.

Единствената информация, която има за тях, е тази, която сме водили ние – интервю, писмо за социална закрила, психологична консултация, добави Иванов.

Той съобщи, че охраната в центъра в „Овча купел“ изпълнява единствено контролно-пропускателна дейност.

„Единственото, от което се нуждае центърът, е по-добра охрана“, добави Виктор Иванов.

БГНЕС припомня, че в края на миналата седмица сигнал за сбиване в Центъра за мигранти в столичния квартал "Овча купел" вдигна на крак 6-о районно управление към СДВР. За щастие, ситуацията бе овладяна без сериозни последици. По-рано столичното „Възраждане“ поиска извънредна сесия на Столичния общински съвет заради друг случай, при който момиче и момче са били нападнати от голяма група мигранти.

Очаква се министърът на вътрешните работи Калин Стоянов да проведе среща с представители на ресторантьорите в София по тяхно настояване. Ресторантьорите настояват за по-сериозни мерки относно сигурността в центъра на града. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон