Зендая: Тренировките ми помагат с тревожността

Зендая смята, че упражненията ѝ помагат да се чувства "по-малко тревожна".

27-годишната актриса призна, че няма строг тренировъчен режим, но смята, че упражненията могат да бъдат наистина полезни за психическото ѝ здраве.

Тя каза пред Vogue: "Това е шега сред приятелите и семейството ми, но аз нямам утвърдена тренировъчна практика. Не съм най-добрата в това да се придържам към нея."

Въпреки това Зендая е започнала да осъзнава стойността на това да бъдеш здрав и активен.

"Мисля, че понякога хората предполагат, че заради това, което виждат от мен, може би се държа по определен начин. Но когато не работя, съм склонна да се изолирам. Моят терапевт, семейството и приятелите ми казват: "Трябва да станеш и да излезеш", а аз никога не искам - но когато се накарам да го направя, осъзнавам, че всъщност е доста приятно. Ставам по-спокойна“, обясни актрисата.

"Трябва наистина да съм целенасочена в грижата за себе си. Научавам се да бъда по-отговорна за собственото си тяло и да се грижа за всичко това“, добави тя.

Зендая признава, че психичното ѝ здраве продължава да е в процес на развитие.

Актрисата, която има дългогодишна връзка с колегата си от „Спайдърмен“ Том Холанд, заяви: "Понякога просто ставам от леглото и си казвам: "Изправяме се пред деня: взимаме душ, обличаме истински дрехи, виждаме малко слънце". Опитвам се да си поставям малки предизвикателства."

Зендая също така оцени наличието на силна мрежа за подкрепа около нея.

"Това може да изглежда различно за различните хора, но всеки има нужда от хора, към които да се обърне, да поговори с тях и да се чувства подкрепен от тях. Мисля, че за повечето хора невинаги е лесно да бягат по няколко километра всяка сутрин; понякога е трудно да правиш дори малките неща, за да се грижиш за себе си. Това помага да се почувствате, че не сте единствени", обясни тя. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон