Унгария отмени посещение на германския външен министър

Унгария отмени планираното посещение на германския външен министър Аналена Бербок в Будапеща. Причината са критиките, които германският канцлер Олаф Шолц отправи по отношение на посещението на Виктор Орбан в Москва, съобщи „Киев Индипендънт“.

Унгарският премиер се срещна с Владимир Путин на 5 юли по време на необявено посещение в Москва, което се състоя дни след като се срещна с украинския президент Володимир Зеленски в Киев.
"Виктор Орбан е на посещение при Путин в качеството си на унгарски министър-председател. В областта на външната политика Европейският съвет е представен от председателя на Европейския съвет Шарл Мишел", каза Шолц, като се позова на факта, че Унгария наскоро пое ротационното председателство на Съвета на ЕС. 
"Позицията на ЕС е много ясна: ние осъждаме руската агресия. Украйна може да разчита на нашата подкрепа", добави германският канцлер.
Баербок трябваше да посети Будапеща на 8 юли, но пътуването ще бъде преместено на по-късна дата, съобщиха от германското външно министерство. | БГНЕС 

Последвайте ни и в google news бутон