Стрелба в кредитна къща в София - един убит и двама ранени

48-годишен мъж е убит пред офис за бързи кредити в кв. „Модерно предградие“ в София, предаде БГНЕС.

Главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев съобщи, че инцидентът е станал около 15 ч. след сбиване, прераснало в стрелба. Застреляният 48-годишен мъж е дошъл с още двама души, единият е задържан, другият е прострелян и е откаран във ВМА. Тук на място са били 3-ма служители на заложната къща, единият от тях е прострелян и е в Пирогов, съобщи Кангалджиев.

Сформират се следствени групи и се опитваме да съберем максимално информация за случая. Още нямаме конкретни данни за сбиването. Убият не е собственик на заложната къща. Това е човек, който е дошъл и е нападнал собствениците на обекта. Собствениците в момента са арестувани. На местопроизшествието са намерени две оръжия, изясняваме все още случилото се. Убитият има криминално досие, има 11 криминални регистрации, уточни главният секретар на МВР.

Директорът на СДВР комисар Любомир Николов каза, че това са техни стари познайници от много години. На място е установено, че пред блок 3 в кв. „Модерно предградие“ трима души са с прострелни рани, на две лица е оказана медицинска помощ, третият е починал. Стрелците са били в ролята на защитници, тъй като агресорът се споменава, че е този, който е дошъл в търговския обект, кредитна къща и е агресирал спрямо лицата, които работят в помещението, уточни комисар Николов. /БГНЕС

 

Последвайте ни и в google news бутон