Стилияна Николова: Отивам в Париж, за да си свърша работата

До олимпийските игри тя ще участва в още две състезания – в международния турнир в Кайро в края на юни и в световната чалъндж купа през юли в Клуж

„По време на олимпийските игри в Париж си представям една много пълна и шумна зала. За мен това е състезание като всяко друго. Отивам, за да си свърша работата“, обяви абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика от Будапеща 2024 Стилияна Николова, предаде репортер на БГНЕС. 

Тя получи приза за Спортист №1 на месец май в традиционната анкета на Пресклуб „България“. Грацията спечели отличието в допитването до спортните журналисти  след като триумфира с титлата в многобоя в 40-ото издание на шампионата на Стария континента. Състезателката на Валентина Иванова  добави сребро с обръч и завърши четвърта с лента и пета с топка.

"Няма състезание без напрежение, има винаги тръпка и притеснение дали ще покажеш какво можеш. Всеки един турнир е важен. Най-голямото нещо за успех е трудът, който полагаш и екипът, с който работиш. Мисленето ми е по-различно от преди две години и със сигурност съм израснала в това отношение", спочели Стилияна.

„Емоциите ми от това европейско първенство вече отшумяха. Сега съм фокусирана само върху подготовката ми за олимпийските игри в Париж. От първенството в Будапеща завинаги в съзнанието  ми ще остане удовлетворението ми след изиграното четвърто съчетание за многобоя. Самата ми настройка за това европейско първенство  беше друга. Беше много по-различна от всеки друг път.  Това ми помогна да играя наистина много стабилно“, сподели още тя.

До олимпийските игри в Париж Стилияна Николова ще участва в още две състезания – в международния турнир в Кайро в края на юни и в световната чалъндж купа през юли в Клуж – Напока (Румъния). Непосредствено преди старта на Олимпиадата българският отбор ще направи едноседмичен лагер във френската столица.

"Напрежение ще има няма как, защото олимпиадата е най-голямото състезание, в което всеки спортист мечтае да участва. Подготовката върви по план, в момента напрежение не усещаме. Работим над сигурността на съчетанията и над нейната увереност. Вярвам, че трябва да си свършим работата в Париж и всичко ще бъде наред", каза нейната треньорка Валентина Иванова и добави, че в съчетанията на Николова има съвсем малки промени, които са свързани със сигурността на изпълнение.

Европейската шампионка ще има четири нови трика за Игрите във френската столица. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон