Стармър към Байдън: Британската подкрепа за Украйна е непоколебима

Министър-председателят на Обединеното кралство Киър Стармър каза на президента на САЩ Джо Байдън, че британската подкрепа за Украйна е "непоколебима".

Двамата проведоха телефонен разговор и "потвърдиха твърдия си ангажимент към Украйна", съобщиха от офиса на Стармър на Даунинг стрийт, предаде Би Би Си.

"Двамата обсъдиха общия си ангажимент към специалните отношения между Обединеното кралство и САЩ и съгласуваните си амбиции за по-голям икономически растеж", се допълва в изявлението.

През последните години Обединеното кралство, САЩ и Австралия създадоха нов отбранителен съюз, наречен AUKUS, който е насочен към противодействие на нарастващата военна сила на Китай в Азиатско-тихоокеанския регион.

Разговорът между Стармър и Байдън лидери идва само дни преди те да се срещнат следващата седмица във Вашингтон на срещата на върха на НАТО.

По-рано Байдън поздрави Стармър за победата на Лейбъристка партия на парламентарните избори.

"Очаквам с нетърпение общата ни работа в подкрепа на свободата и демокрацията по света, както и по-нататъшното укрепване на специалните отношения между нашите две страни", написа Байдън в X. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон