Стармър: Имаме да свършим огромно количество работа

"Имаме да свършим огромно количество работа, така че сега ще се заемем с нея".

Това заяви новият британски премиер Киър Стармър след първото заседание на правителството си. Той обеща, че растежът ще бъде "мисия номер едно" на новата изпълнителна власт, предаде АФП. 
Стармър също така потвърди предварително обявеното си намерение да прекрати водещата схема на отиващото си консервативно правителство за депортиране на мигранти в Руанда.
"Схемата за Руанда беше мъртва и погребана, преди да започне. Не съм готов да продължавам с трикове, които не действат възпиращо", заяви министър-председателят. 
Стармър прекара първите си часове на Даунинг стрийт на 5 юли, в назначаване на екипа си от министри, часове след като неговата лявоцентристка партия се върна на власт с огромно мнозинство в парламента.
Сред важните назначения на по-ниски постове е Патрик Валанс, главен научен съветник на правителството по време на пандемията Ковида-19, който стана министър на науката.
Джеймс Тимпсън, в чиято компания за ремонт на обувки работят бивши престъпници, също бе назначен за министър на затворите.
И двамата ще получат места в горната камара на парламента, за да се присъединят към правителството, тъй като никой от тях не е избран депутат.
Стармър заяви, че и двамата нови министри са хора, "свързани с промяната", и илюстрират решимостта му да постигне конкретни подобрения в живота на хората.
"Аз съм неспокоен за промяна и мисля и се надявам, че това, което вече видяхте, го демонстрира", каза министър-председателят. | БГНЕС 

Последвайте ни и в google news бутон