Стармър: Докато съм жив, Великобритания няма да се върне в ЕС

Кийр Стармър заяви, че Обединеното кралство няма да се присъедини към ЕС, единния пазар или митническия съюз в рамките на неговия живот, като даде най-твърдото си обещание, че лейбъристите няма да се стремят към по-близки отношения с Европа, ако той е следващият министър-председател.

През последните дни лидерът на лейбъристите започна да говори по-свободно за това какво би направила партията му на власт. Социологическите проучвани сочат, че партията ще постигне категорична победа на общите избори.

До отварянето на избирателните секции остават часове, а Стармър избягваше да говори за отношенията с ЕС по време на кампанията, тъй като лейбъристите се стремят да избегнат грешките, които допуснаха през 2019 г., когато отблъснаха гласоподавателите напускащи ЕС, обещавайки втори референдум.

Стармър обаче настоява, че лейбъристите биха могли да постигнат по-добри търговски споразумения с Брюксел в някои отрасли. "Наистина смятам, че можем да постигнем по-добра сделка от провала, който получихме при Борис Джонсън, в областта на търговията, научните изследвания и развитието и сигурността", каза той, цитиран от "Гардиън".

Стармър прекара последния ден от кампанията си в пътуване из Обединеното кралство, като започна със спирка в Южен Уелс, на която присъстваха десетки лейбъристки активисти и кандидати. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон