София и Бургас – градовете с най-много сигнали за купуване на гласове

Калин Стоянов

До този момент са постъпили общо 186 сигнала, като са образувани 74 досъдебни производства за престъпления срещу изборния процес и политическите права на гражданите.

Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, предаде БГНЕС.

Най-много случаи са регистрирани на територията на областите София-град и Бургас. Схемите, по които се извършват нарушения на изборното законодателство са познати. Ще продължим да работим по събраната оперативна информация, заяви министър Стоянов.

В Министерството на вътрешните работи продължава да се работи активно и срещу производството и разпространението на наркотични вещества. Вчера е проведена специализирана полицейска операция от служители на Четвърто и Пето РУ към СДВР. При реализацията е задържан криминално проявен мъж на 23 години. В жилището му са открити около 3,5 кг екстази, марихуана, кокаин и метамфетамин. Други шест човека са задържани в момент на обработка на голямо количество канабис. Те са подобрявали дрогата, като са я правили по-силна и тежка, добавяйки към нея различни вещества. Работата и по двата случая продължава.

Министърът на вътрешните работи поздрави служителите на ГДБОП, стартирали разследването срещу българските граждани, източвали осигурителната система на Великобритания. Разработката стартирала, след получаване на оперативна информация от служители на ОДМВР-Сливен. По случая е извършена голяма по обем процесуална дейност, събрани и обработени са голям брой доказателства и материали. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон