Саутгейт похвали резервите на Англия след успеха над Словакия

Треньорът на Англия Гарет Саутгейт остана доволен от успеха на "трите лъва" над Словакия с 2:1 след продължения на 1/8-финалите на Евро 2024.

Саутгейт похвали играчите, които се появиха от пейката и помогнаха за трудната победа. Резервата Айвън Тони даде асистенцията за победния гол на Хари Кейн в началото на първото продължение.

“През целия турнир играчите, които влизат от скамейката, оказват голямо влияние. Те тренират добре, както всички момчета, показват добро ниво и играят важна роля в отбелязването на голове, както и в стабилизирането на нашето представяне на терена", заяви Саутгейт след срещата.

"Бях наясно, че Айвън Тони не бе очарован от това, че е резерва. Когато го пуснах, му казах, че това може да е неговият момент. Това е духът, който показахме, което ни помогна да преодолеем предизвикателството. Ясно е, че първото полувреме вложихме доста борба, но те ни натискаха, движехме бавно топката, а те бяха много компактни в средата на терена. В началото на второто полувреме вкарахме хубав гол, но той не бе зачетен. За млад отбор, какъвто е нашият, показахме солидно търпение и да не прибързваме в решенията и отиграванията", добави селекционерът. I БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон