Саша Илич: Обезсмислихме всички хубави неща, които направихме преди мача с Левски

"Със сигурност ни е много тежко след загубата от Левски - на играчите, на мен и на привържениците. Най-много съжалявам за феновете, защото това е мач, за който живеят всички. А ние не играхме на нивото, на което трябваше.", обяви треньорът на ЦСКА Саша Илич по повод загубата във Вечното дерби с Левски (0:2).

"Обезсмислихме всичките хубави неща, които направихме преди мача с Левски. След дербито по пътя към автобуса ни имаше много фенове на Левски и ситуацията не беше нормална. Заради това аз и играчите не говорихме пред медиите. Не е заради загубата. Просто не бяха подсигурили нормални условия. Емоциите не могат да минат бързо, когато си загубил от големия съперник", каза още сръбският специалист пред клубната телевизия.

"Единственото хубаво нещо след такъв мач е, че имаме две седмици пауза. Сега трябва да работим много и да не повтаряме грешките. Не може да губим по такъв начин. Трябва да се върнем на победния коловоз. Не бяхме агресивни, те спечелиха всичките единоборства. Не е, защото имат по-добри футболисти от нашите, а защото бяха агресивни. Това не ми харесва. Всеки може да играе слабо, но трябва да дава максимума от себе си. Направих си изводите. Не може да си в групата с 4-5 тренировки, аз не процедирам така. За новите трябва време", продължи Илич.

"ЦСКА е най-големият футболен клуб в България. Показват го и трофеите на отбора. С самият факт, че си в ЦСКА, кара хората да очакват, че ще се бориш за шампионската титла. Не обичам да говоря за себе си, но и аз играех в Сърбия за отбор, който също всяка година се бореше за титлата. И беше трудно. Защото, ето - каквото и да си направил преди мача с Левски, сега всичко отиде нахалост. Целият отбор и аз като треньор трябва да са наясно с това. В ЦСКА феновете и обществото очакват победа след победа всяка седмица. И само така може да си конкурентен в борбата за титлата", добави той.

"В предишните мачове видях голям хъс. Няколко мача преди това ги спечелихме именно с хъс и желание за победа - не заради по-добри качества, а заради големия ни хъс. Но не показахме това в мача с Левски - когато най-много трябваше да покажем това желание за победа, ние не го показахме. Случва се и това, всеки има един слаб ден, дори и когато е срещу най-големия съперник. Трудно е, но трябва да продължим напред. Отново казвам, мога да разбера, когато някой играе слабо, но не приема някой да не дава 100% от себе си всеки мач", завърши треньорът на ЦСКА. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон