Сърбия заплаши да напусне Евро 2024 заради скандирания на хървати и албанци

Сърбия заплаши да напусне Евро 2024 в Германия заради обидни скандирания по адрес на страната от страна на фенове на Хърватия и Сърбия. Сензационната новина разкри генералният секретар на Сръбската футболна федерация Йован Шурбатович.

"Това, което се случи, е скандално и ще искаме от УЕФА санкции, ако трябва няма да продължим в турнира", обяви Шурбатович пред държавна телевизия RTS. Той визира скандирания по трибуните по време на вчерашното равенство между Хърватия и Албания в Хамбург, когато се чуха песни, призоваващи към убийство на сърби.

"Ще искаме от УЕФА наказание и за двете федерации. Не искаме да участвам в това, но ако УЕФА не се намеси, ще решим как да процедираме. Ние сърбите сме джентълмени и имаме отворени сърца. Призовавам феновете ни да останат джентълмени", допълни Шурбатович.

Скандал имаше и след края на мача Хърватия - Албания, когато албанския национал Мирлинд Даку взе мегафон от привържениците и даде тон за обидно скандиране по адрес на сърби и македонци. Хърватия, Албания и Сърбия вече отнесоха глоби от УЕФА след първите си мачове на Евро 2024 заради поведението на своите фенове.

Днес от 16:00 часа Сърбия ще изиграе втория си мач в надпреварата срещу Словения. В първата си среща сърбите загубиха от Англия с 0:1. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон