Русия започна военноморски маневри в Тихия океан

Русия започна военноморски маневри в Тихия океан, включително учения за борба с подводници и учения срещу въздушни удари, се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

Съобщението идва в момент, когато се очаква руският президент Владимир Путин да направи посещение в Северна Корея, за да скрепи стратегическото партньорство между Москва и Пхенян.

Севернокорейския лидер Ким Чен Ун описа двете страни като свързани от "неразрушимите връзки на братя по оръжие".

Маневрите, в които участват около 40 кораба, катери и лодки, както и около 20 самолета и хеликоптера, ще продължат от 18 до 28 юни във водите на Тихия океан, Японско море и Охотско море в руския Далечен изток, предаде АФП.

Видеоклип, публикуван от министерството, показва няколко кораба и подводница, които плават във формация край Японско море във Владивосток, родното пристанище на руския Тихоокеански флот.

"На различни етапи моряците ще се упражняват в борба с подводници, нанасяне на ракетни удари по групи кораби на конвенционален противник" и "отблъскване на атаки на въздушни и морски безпилотни летателни апарати", се казва още в изявлението на министерството. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон