Принц Уилям направи изненадващо посещение в Полша

Британският принц Уилям направи изненадващо посещение в Полша, като се срещна с полски официални лица и британски войници, предаде Анадолската агенция.

Британският престолонаследник отпътува за Жешов в Югоизточна Полша, близо до границата с Украйна, където се срещна с войници от базата на 3-та бригада на силите за териториална отбрана и с министъра на отбраната на Полша Мариуш Блашчак.

"Този следобед пътувах до Полша, за да се срещна с британски и полски войници, където чух за тяхната изключителна работа в подкрепа на Украйна. Моето послание към тях от името на всички нас е: "Благодаря ви!" написа Уилям в Туитър.

Уилям написа, че е "фантастично" да се върне в Полша.

"Нашите народи имат силни връзки. Чрез сътрудничеството ни в подкрепа на народа на Украйна и неговата свобода, която е и наша и ваша свобода, тези връзки се укрепват още повече", каза той.

"Тук съм, защото искам лично да благодаря на полските и британските войски, които работят в тясно и изключително важно партньорство. Искам също така да отдам почит на вдъхновяващата хуманност на полския народ. Вие отворихте сърцата си също толкова, колкото и домовете си".

Военните от Обединеното кралство провеждат маневри с въоръжените сили на САЩ и Полша на източния фланг на НАТО.

"Това е голяма чест и отличие за мен. Горд съм, че в присъствието на принца на Уелс, Негово кралско височество, мога да благодаря на британските и полските войници за съвместната им служба на полска земя", каза Блашчак.

Уилям пристигна в столицата Варшава, за да се срещне с кмета на града Рафал Тшасковски, а в четвъртък ще се срещне с президента Анджей Дуда.

Посещението му се състоя малко след като японският министър-председател Фумио Кишида се срещна с полския министър-председател Матеуш Моравецки.

Предишното посещение на Уилям със съпругата му Кейт се състоя през юли 2017 г., когато те имаха титлите херцог и херцогиня на Кеймбридж. /БГНЕС

Варшава / Полша

Последвайте ни и в google news бутон