ПП-ДБ закри кампанията си, Петков се надява да изненадат социолозите

Какво ако свободните хора, какво ако хората, които искат България да е в Европа продължават да остават незаобиколим фактор.

Ние живеем в прекрасна държава, хубава, красива, ние сме на най-големия европейски пазар в света, имаме много умни хора, колко наши българи са олимпийци по математика. Това заяви по време на закриването на предизборната кампания на ПП-ДБ Кирил Петков, предаде БГНЕС.

Имаме земеделци, имаме хубава плодородна земя, имаме невероятен туризъм, посочи Петков. Имаме всички тези неща на едно място, това е най-важното. Разбрах обаче, че има мнозинство в България за промяна. 8 човека от всеки 10 искат промяна, те не искат стабилност, а по-добро образование, справедливост в българската съдебна система. Единственото нещо, което трябва да направим ако 8 човека го искат това, защо само 4 стават и отиват да гласуват, попита Петков. Нека и петият да стане и да гласува, тогава нещата ще се променят за по-добро. Когато нашата общност на свободните хора, на предприемчивите хора продължи да бъде незаобиколим фактор, това са истинските патриоти, подчерта Петков. Надявам се на тези избори да изненадаме всички социолози, посочи още Петков.

Лидерът на Да, България Христо Иванов заяви: чухте ли че всички са ни сърдити, и че никой няма да гласува за нас. Борисов каза: сега ще излъжат с машините, ще направят ала-бала и социолозите, самият Борисов знае, че колкото и да са сърдити хората и демотивирани, объркани, утре хората ще си зададат въпроси като защо ако такъв тежък компромис ние сме направили, беше ликвидирано това управление, може би тези хора наистина се бориха за най-важното нещо, не се отказаха от реформите, каза Иванов. Той се извини за „глупавите грешки, които са направили“. Хората ще си зададат въпрос защо всички са срещу ПП-ДБ, защо, защото ние сме единствените, които могат да променят нещата, убеден е Иванов. Им ли друга политическа сила, която слага на масата конкретни реформи, няма – нула. Защо е толкова важно да бъдем изтощени да бъдем ликвидирани ако сме толкова съгрешили, защото само ние можем да обърнем колата. И като видят алтернативата правителство на ГЕРБ, ДПС и ИТН, добре ли е, попита Иванов. В неделя разходете се и гласувайте, за да ги потопим, за да им объркаме плановете, за да задържим надеждата, че страната няма да е смачкана в някое тъмно политическо ъгълче, посочи Иванов.

Искаме нормална европейска България, имаме да свършим още малко работа за тази мечта, каза ген. Атанас Атанасов, лидер на ДБ. В неделя има два вида избори – европейските също са много важни, защото в центъра на Европа има война. А ротацията беше провалена, защото ГЕРБ и ДПС не искат реформи в регулаторите и службите, защото те ги ползват като фабрика за компромати. Ние няма да се предадем, каза Атанасов.

Обяснихме на съгражданите ни, че България може да е нормална европейска държава, с нормални доходи. Стъпката, с която ГЕРБ ни придвижваха до Европа, може да бъде позабързана, така че да стигнем за 10 г., не за 40 г. това го направиха българският бизнес и вие, ние позволихме българският бизнес да работи без рекет, а парите в държавата да не се крадат , а да отиват до всички български граждани, подчерта Асен Василев от ПП. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон