ПП-ДБ-СС и ГЕРБ с нови взаимни обвинения за разкрити "далавери" в Столична община

И в двата случая става въпрос за възлагане на дейности на приближените жени на кмета на район Слатина Георги Илиев, и на шефа на Топлофикация - София Александър Александров.

"Сега ще ви разкажа за далавера в "Топлофикация - София". Става въпрос за директора Александър Александров и жената, с която живеят на семейни начала. Обществени поръчки са печелени от определени фирми, после възлагани на други фирми, близки до жената на Александър Александров".

Това съобщи общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев на извънреден брифинг на коалицията в Столичната община, предаде репортер на БГНЕС.

Обществени поръчки са спечелени от фирми, които след това превъзлагали дейности на фирмата на жената до Александър Александров - Светлана Пашалийска. И като управител на други фирми той практикувал подобни дейности от 2019 г. насам за милиони, първата обществена поръчка е възложена през 2020 г. и е на стойност 5 млн. лв.

Бонев показа и документи за "далаверата".

Александров и Пашалийска са във фактическо съжителство. Тя управлявала фирмите, на които се превъзлагали дейностите от спечелилите обществените поръчки на Топлофикация София. До Бонев е подаден сигнал от служители на столичното парно. Той припомни, че Александър Александров е назначен за шеф на Топлофикация от ГЕРБ.

Коалицията поиска оставката на Александров като шеф на Топлофикация-София. 

Не закъсня и отговорът на общинските съветници от ГЕРБ-СДС, които пък съобщиха, че са разкрили "далавера" със съпругата на кмета на район Слатина-Георги Илиев.

“Става въпрос за два директни договора със съпругата на районния кмет на Слатина Георги Илиев между нея и Столична община”, заяви Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС.

Хекимян обяви, че договорите са за отпечатване на предизборни книжа и материали за европейските и национални избори с фирмата на кмета на район Слатина и на съпругата му, като поръчката е на стойност 30 000 лв.

Съветниците от ГЕРБ поискаха отговорните лица - кметът на София Васил Терзиев, районният кмет Георги Илиев, заместник-кметът Иван Василев и секретарят на общината да се произнесат по оповестения казус със съпругата на Илиев. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон