Полша и Германия обсъдиха продължаването на военната помощ за Украйна

Полският външен министър Радослав Сикорски и германският му колега Аналена Бербок обсъдиха военната помощ за Украйна и подкрепата за присъединяването на Киев към ЕС.

Това се случи по време на междуправителствени консултации, проведени във Варшава, съобщи TVP World. 
Сикорски и Бербок се съгласиха, че помощта за Киев трябва да бъде както политическа, така и военна. Обсъдено е било и следвоенното възстановяване на Украйна, както и са били разменени мнения относно възможността за подкрепа на стремежа на страната към членство в ЕС.
Двамата министри заявиха, че разширяването на европейските санкции срещу Русия е важен инструмент за оказване на натиск върху Кремъл, както и осигуряването на ефективно прилагане на санкциите.
Топ дипломатите смятат, че сътрудничеството в рамките на формата на Ваймарския триъгълник - регионална група, обединяваща Полша, Германия и Франция - може да се използва за придвижване на ключови въпроси за бъдещето на ЕС, включително европейската сигурност.
Берлин представи и предложения за справяне с предизвикателствата, породени от трудните полско-германски отношения в историята, както и с предизвикателствата, пред които е изправена полската общност в Германия.| БГНЕС 

Последвайте ни и в google news бутон