Пол Макартни е първият британски музикант милиардер

Пол Маккартни е първият британски музикант, станал милиардер със състояние от 1,27 млрд. долара, съобщи „Сънди таймс“. По принцип той бе един от най-богатите музиканти в Обединеното кралство през последните 60 години благодарение на хонорарите си от „Бийтълс“, но сега вече е и милиардер. 

Списъкът на богаташите на „Сънди таймс“, публикуван всяка година, показва, че огромното  богатство на сър Пол се е увеличило с 63,5 милиона долара през изминалата година – благодарение на кавъра на Бионсе на песента му Blackbird от 1968 г., която винаги е била с висока „принадена стойност“ в каталога на „Бийтълс“, а също благодарение на собствено турне на вече 82-годишния певец и композитор.

Четиримата страхотни „Бийтълс“ направиха състояние със своите рекордни продажби на записи през 60-те години на миналия век, но партньорството на Маккартни и Джон Ленън беше това, което спечели наистина големи пари от хонорарите. Маккартни добави към сметката и приходите от последвалата група „Уингс“, като написа темата за Джеймс Бонд Live and Let Die, както и от соловата си кариера.

Би Би Си съобщава, че тазгодишният списък на богатите в шоубизнеса включват сър Елтън Джон, музикалният импресарио Андрю Лойд-Уебър, а също Дейвид и Виктория Бекъм. За първи път звездата от Drive to Survive и бивш световен шампион във Формула 1 Луис Хамилтън е допълнение към списъка.

Най-богатото семейство в Обединеното кралство е това на етническия индиец Гопи Хиндуджа със състояние от 37,3 милиарда паунда (47,4 милиарда долара) - най-голямото в списъка на „Сънди таймс“. Семейството има бизнес интересите в 48 държави и почти дузина сектора, включително в автомобилостроенето, петрола, химията, банкирането, финансите и киберсигурността. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон