Пеевски води листата на ДПС в Търново

Делян Пеевски е водач на листата на ДПС в град Велико Търново. Втори в листата на Движението е Йордан Цонев. Това обяви Гюнай Далаоолу, областен председател на ДПС - Велико Търново, предаде кореспондентът на БГНЕС.

"Факт е, че Делян Славчев Пеевски е водач на листата от 4 многомандатен район. За нас като организация това е голяма чест. Той е номиниран от Великотърновския областен съвет на областно заседание", каза Гюнай Далаоолу.
Той отбеляза, че именно от тук от духовната столица на България „Делян Пеевски дава ясен знак, че се връща в политиката“.
„Още преди няколко дни той каза, че има какво да говори, той има много какво да дава на България и на региона ни. Това е г-н Пеевски“, подчерта Гюнай Далаоолу
Той припомни, че през миналата година по време на пандемията Пеевски и ДПС са направили много дарения на местните болници без да парадират за това.
„Пеевски е човек с голямо сърце. Неговото име ще бъде не това, което нашите опоненти го изрисуват. Това е нашият Делян. ДПС винаги стои зад него“, категоричен бе Гюнай Далаоолу.
Той посочи, че през цялата кампания Делян Пеевски ще бъде във Велико Търново. Това ще бъде много позитивна кампания и много открита. Най-голямата цел на Движението е да си върне мандата във Велико Търново.

Гюнай Далаоолу смята, че за обвиненията срещу Пеевски е рано да се говори. „Текат проверки, но нашите институции все още нищо не могат да докажат... ДПС твърдо стои зад Делян Пеевски“, каза областният председател, който е четвърти в листата на партията.
Стремим се да направим 11 111 гласа, каза още той.
Гюнай Далаоолу се оплака от действията на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че е „гонил като империалисти“ членовете и симпатизантите на ДПС в региона.
„От това гонене не излезе нищо. Но аз бях репресиран като областен председател. Моята къща беше обискирана, както и на много общински председатели. Всяваха страх, това беше срещу ДПС“, каза Далаоолу. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон