Оригинален златен билет на Уили Уонка ще бъде продаден на търг

Реквизитът е описан точно така, както се появява във филма, а оригиналният надпис, отпечатан върху билета, е все още непокътнат повече от 50 години по-късно.

Oригиналният златен билет от "Уили Уонка и шоколадовата фабрика" може да бъде продаден на търг за до 20 000 паунда.

Ценният реквизит е важна част от сюжета на класическия филм от 1971 г., създаден по романа на Роалд Дал от 1964 г. Чрез него Чарли Бъкет (Питър Острум) и другите деца Огъстъс Глуп (Майкъл Болнър), Вайълет Борегард (Денис Никърсън), Верука Солт (Джули Доун Коул) и Майк Тиви (Парис Темен) влизат в световноизвестната шоколадова фабрика.

На търга, който ще се проведе на 12 юни, организаторите от Bonhams очакват оригиналният реквизит да бъде продаден за между 15 000 и 20 000 паунда.

В бележка под линия на аукционната къща се казва: "Този рядък златен билет е бил подарен на продавача в края на 70-те години на миналия век от семеен приятел, който по това време е работил във филмовата индустрия в Лос Анджелис. Режисьорът Мел Стюарт строго контролира реквизитните златни билети, произведени за филма, и поради това те рядко се появяват на пазара, като почти всички известни примери са от бивши членове на актьорския състав".

Реквизитът е описан точно така, както се появява във филма, а оригиналният надпис, отпечатан върху билета, е все още непокътнат повече от 50 години по-късно.

Описанието гласи: "билет от фолио в златист цвят с назъбени ръбове, с отпечатан надпис, гласящ отчасти: "Златният билет на Уонка" / "Поздрави на вас, откривателя на този / златен билет, от г-н Уили Уонка!"“, придружен от писмо за произход.

Не е ясно на кой от героите във филма е принадлежал конкретният билет, но актрисата Джули Доун Коул по-рано разкри, че е задържала своя след края на снимките и го е продала едва през 2019 г. за общо 15 000 паунда. | БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон