Общински съветници питат как ще заработят лифтовете към Витоша

“Аргументът, че ще се направи всичко възможно в следващите три години, за да заработят лифтовете, за нас е безхаберие", заявиха от ИТН.

Общинските съветници от "Има такъв народ" в София искат отговор на въпроса как ще заработят лифтовете, водещи до Витоша и да се преустанови реорганизацията на движението по бул. "Патриарх Евтимий" и района, предаде репортер на БГНЕС.

Групата на ИТН даде брифинг преди двете извънредни заседания на Столичен общински съвет, днес.

“Достъпът до Витоша е силно ограничено заради неработещите лифтове. Приватизационният договор е много лошо сключен, при него много трудно могат да се предявят претенции към изпълнителя”, поясни Пламен Данаилов от ИТН.

Той изрази надежда на днешното заседание да получат отговор от зам.- кмета по правни въпроси и зам.-кмета по строителство какъв анализ е направен и какво ще се направи, за да заработи лифта.

“Аргументът, че ще се направи всичко възможно в следващите три години, за да заработят лифтовете, за нас е безхаберие. Искаме да чуем какво се е свършило през последните 6 месеца и какво ще се предприеме занапред”, изиска общинският съветник.

Относно реорганизацията на движението в района на НДК - по бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен", Пламен Данаилов припомни, че те като общински съветници и кметът Васил Терзиев са се заклели да работят в полза на гражданите и всички решения, които се взимат, да са законосъобразни.

"Реорганизацията на движението там е обявена за незаконосъобразна вече от съда. Искаме оставката на зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов, и да се спре с незаконосъобразните решения”, настоя Пламен Данаилов. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон