Зимна буря заплашва с хаос източното крайбрежие на САЩ

Синоптиците предупредиха, че порой от сняг и зимни условия може да доведе до хаос в пътуванията в североизточната част на САЩ този уикенд, като за около 25 милиона души е обявено предупреждение за буря.


Няколко града в източната част на САЩ, включително Ню Йорк, най-населеният град в страната, отбелязаха рекордни периоди без снеговалежи през зимата.

Но Националната метеорологична служба (NWS) заяви в предупреждение за зимна буря, че "пътуването може да бъде почти невъзможно" на някои места през уикенда, заплашвайки с хаос пътниците, завръщащи се от зимни почивки.

Засегнатата зона се простира от околностите на Бостън, във вътрешността на страната през североизточната част на Нова Англия до Балтимор и Вашингтон.

"Това може да се превърне в истинска стихия за града", заяви официалният представител на Бостън Яша Франклин-Ходж.

"Времето наистина ще започне от утре вечер до неделя и се надяваме да се успокои навреме, за да се погрижим за него преди пътуванията в понеделник и започването на училище в понеделник", каза кметът на Бостън Мишел Ву.

Синоптиците предупреждават, че ледът може да причини прекъсване на електрозахранването и да повали дървета, докато зимната буря Ember наближава гъсто населените райони. /БГНЕС