Жители на "Княжево" на протест срещу разширението на бул. "Цар Борис III"

Жители на столичния квартал "Княжево" за пореден път излязоха на протест срещу разширението на бул. "Цар Борис III", предаде репортер на БГНЕС.

Той е организиран от сдружение "За Княжево" - "НЕ на разширен бул. "Цар Борис III", ДА на разширено Околовръстно"!

Хората пресичаха на светофари на кръстовището през определен период от време на зелена светлина. „Идеята на протеста не е да блокираме движението, защото никой от тези хора, които минават транзитно оттук, не носят вина" каза Любо Стефанов от сдружение „За Княжево“. Той посочи, че по-скоро искат да бъдат чути и да привлекат вниманието към проблема.

„Това, за което се борим в момента и което искаме, е едно безопасно предвижване за всички хора. При разширението на Околовръстен път искаме този транзитен трафик, който преминава съвсем разбираемо в момента през Княжево, да се изтегли по Околовръстното”, каза Стефанов.

„Протестът е против разширението на „Цар Борис III“, което се планира частично покрай проекта за Околовръстен път и неговото разширение. На мнение сме, че не трябва да бъде разширяван булеварда повече, отколкото е предвидено в рамките на кръстовището. Тук, обаче, се предвижда един тунел, изграждането на който ще попречи да се запази съществуващото локално платно, и това е един от големите проблем - интензивният трафик ще бъде в 6 ленти на движение, а не както в е момента - на 4”, каза Лилия Чолакова.

Ако протестиращите и този път не бъдат чути, се заканиха да продължат да се събират на кръстовището в знак на недоволство. „Ще използваме всички законови мерки, които можем, за да бъдем чути”, посочи той. /БГНЕС