Заместниците в Сметната палата: Недоразумение е изборът на служебен премиер да се свежда до 10 човека

Недоразумение е изборът на служебен премиер да се свежда до 10 човека, заяви заместник-председателят на Сметната палата Тошко Тодоров след приключилите на „Дондуков“ 2 консултации с лицата, които отговарят на конституционните изисквания за служебен премиер, предаде репортер на БГНЕС.


Последни на разговори с Румен Радев пристигнаха Тодоров и Горица Грънчарова-Кожарева. Двамата прекараха и най-дълго време в сградата на президентството, а на излизане от нея призоваха медиите „да ги пощадят“.

Не смятам, че аз и г-жа Грънчарова сме най-подходящите хора, заяви Тодоров.


Ние сме финансисти, не сме най-подготвените хора за тази позиция, добави той, а колежката му Горица Грънчарова каза единствено: Решението е на президента.

Междувременно в пленарна зала на първо четене беше приет законопроект на Закона за БНБ, внесен от ГЕРБ-СДС и ДПС, чрез който потенциалните служебни премиери ще могат да заемат политически длъжности, като излизат в отпуск само, ако са назначени за служебен министър-председател. След гласуването ГЕРБ-СДС направи процедурно предложение второто четене на законовите промени да станат до 3 дни. /БГНЕС