Мотористи: Винаги е важно да знаеш как да окажеш първа медицинска помощ

ВМА събра мотористи на курс по първа помощ малко след началото на сезона на любителите на мотори, предаде репортер на БГНЕС.

Обучението протече в две части - лекционна и практическа, където любителите на екстремния спорт разбраха как да окажат първа медицинска помощ.

“Курсът е полезен, било то за припомняне, и не само. Добре е периодично да се посещават такива обучения”, смята Божидар.

Той сподели, че най-полезната информация е била тази за махането на каската, както и за екипировката - дали трябва да се маха при инцидент, или не. “Всичко се случва, инциденти има, за съжаление всеки ден, и затова дойдох на курса”, отбеляза още той.

“За да мога да помогна на човек в беда - затова и дойдох на обучението”, заяви пред БГНЕС мотористът Мартин Георгиев. Той подчерта, че

практическата част му е била най-интересна. “Теорията винаги може да се забрави, но практиката не. Трябва да знаеш какви действия да предприемеш в оказването на първа медицинска помощ”, смята мотористът.

Зорница, която също бе част от обучението, сподели, че практическата част е най-важна. “Частта за сърдечния масаж ми бе най-интересна”, каза Зорница и призова всички мотористи да бъдат внимателни на пътя и да пазят околните. /БГНЕС