Задържаха бившия шеф на ВиК-Перник

Бившият управител на ВиК-Перник Иван Витанов е задържан преди обед днес. Това стана ясно на брифинг на прокуратурата, предаде репортер на БГНЕС.

На снимката: Изглед към язовир Студена

Витанов е бил извикан в 10 ч. в следствения отдел на специализираната прокуратура в София. Наложено му е задържане под стража до 72 часа.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева каза, че има обвинения на две длъжностни лица по повод делото за водната криза в гр. Перник. Това е бившият управител на ВиК Перник, както и бивш зам.-кмет - изпълняващ длъжността кмет през 2019 г.

„По отношениe на бившия управител на ВиК дружество Перник са повдигнати обвинения за две престъпления – за умишлена безстопанственост и сключване на неизгода сделка, а по отношение на изпълняващия длъжността кмет на община Перник е повдигнато обвинение за длъжностно престъпление. На двете длъжностни лица наблюдаващият прокурор е постановил задържане до 72 часа, като престои неговата преценка дали да внесе искане в специализиран наказателен съд за постоянното им задържане“, посочи Милева. /БГНЕС