Виетнамски дизайнер представи колекция устойчива мода в Лондон

На неотдавнашното изложение за зелена мода в Лондон виетнамският дизайнер Лан Хуонг представи колекция устойчива мода, изработена от 100% прежда от рами (многогодишно храстовидно растение – бел.ред.), която е биоразградима и може да се използва и рециклира повторно.


Наред с устойчивите облекла на витрината, на изложбата беше представена и историята на рамито и начините, по които то се използва в живота, съобщи Vietnam +.

Посетителите на изложбата можеха да се потопят в гигантски скицник на Хуонг, да научат как е създадена колекцията ѝ от рами и как рами е довело до революции в индустриите.

Зелената мода е във фокуса на устойчивия маркетинг, тъй като модната индустрия съставлява 8-10 % от световните въглеродни емисии, което е много повече от всички морски превози и международни полети, взети заедно.

Изложбата се надява да повиши обществената осведоменост за зелената мода и устойчивото потребление и да представи виетнамската мода на британците.

Събитието привлече повече от 1000 посетители, които работят в областта на модата, музеите, научните изследвания и бизнеса в Лондон, Бирмингам и Борнмът.

Флорънс Окойе от Природонаучния музей в Лондон заяви, че е впечатлена от изложбата за зелена мода - съчетанието на история и изкуство, което подчертава устойчивото развитие.

Тя добави, че ще обсъди с колегите си включването на изложбата в дейностите на музея./БГНЕС