Венци и цветя пред Мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг

Пред Мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг днес се поднасят цветя и венци. Така се отбелязват 135 години от Съединението на България в София, предаде репортер на БГНЕС.

Ганчо и Юлия са днес тук с внука си, който е на една година. „Дойдохме, защото по принцип аз искам децата ни, внуците ни да са българчета и да тачат всичко онова, което е българско и да си останат в България най-вече“, сподели съпругата. Не успели да се подготвят с цвете тази година, Юлия обаче е категорична, че макар да знае, че внукът е мъничък и няма да го запомни, но иска, поне снимките, които ще му покажат след това да са един спомен за него. „Винаги всеки българин трябва да почита миналото си“, категоричен е мъжът.

Петър днес дойде тук и поднесе цветя и заяви, че идва от няколко години на всеки 6 септември, за да го прави. Младият мъж отдава почит, за да покаже преклонението си пред делата на владетеля, който всъщност е помогнал да се осъществи Съединението.

В София в празничния ден пред сградата на Администрацията на Президента на Република България се извърши тържествена смяна на почетния гвардейски караул. /БГНЕС