ЦСКА 1948 ще брани гол аванс в реванша срещу Локо Сф за Купата

ЦСКА 1948 приема Локомотив София в среща-реванш от полуфиналите за Купата на България. Двубоят е днес, 10 май, от 19,00 часа на стадион "Витоша" в Бистрица. Първата среща беше спечелена от "червените" с 3:2.


Локомотив София е в лоша серия, но "железничарите" няма да се дадат лесно. Кризата в "Надежда" доведе до скандали между фенове и ръководство, което от своя страна стана причина босът Иван Василев да иска да се оттегли.

"Неприятно е, когато собственикът иска да напусне клуба. Всички знаем какво е направил Иван Василев за Локомотив - от окръжните групи до едно много добро представяне в Първа лига. Неприятно е за футболистите", каза по този повод треньорът Станислав Генчев в навечерието на мача.

Относно предстоящия реванш той сподели: "Това, че сме загубили с 2:3 у дома, дава предимство на противника, но от друга страна правилото за гол на чужд терен не важи и това донякъде ни облагодетелства, защото и минимална победа може да вкара мача в продължения. Нищо не е загубено. Говорих с футболистите, те вярват, че можем да постигнем победа."

"Ще направим всичко възможно да зарадваме нашия собственик и фенове с добра игра и победа и да видят отбора на финал. Имаме известни проблеми, днес е последната тренировка и след нея ще разберем какъв ще бъде съставът. Надявам се контузените футболисти да са в максимално добро състояние. В такъв двубой е важно да се използва пълният потенциал на отбора", завърши Генчев.

ЦСКА 1948 влиза като фаворит в мача, въпреки че е в серия от от три мача без победа в първенството.

"Когато не побеждаваш, а имаш високи амбиции, не е добре. Хубавото е, че точковата разлика с четвъртия се запази, но това не ме успокоява. Извадихме си поуки от последните мачове и гледаме напред. Вярвам, че утре ще видя хубавото лице на нашия отбор", обяви треньорът Тодор Янчев.

"След загуба настроението винаги е по-ниско, но силният трябва да умее да става. Тук е моментът да реагираме и да покажем желанието ни да играем финал", каза още бившият национал.

"Чочев е напълно готов и тренира. Той записа малко време на терена в последния мач. Мога да разчитам и на него, и на Карагарен. За съжаление, не съм обнадежден за завръщане на Бидунга до края на шампионата. Ако го направи, това ще бъде истинско чудо", завърши Янчев. /БГНЕС

Категории: